Lečenje akupunkturom

Pre započinjanja svakog akupunkturnog tretmana, pacijenta treba upoznati sa suštinom lečenja.

Lečenje se sprovodi u seansama. Terapija traje pola sata, a uglavnom se sprovodi 10 tretmana. U zavisnosti od indikacije i tretmani se mogu ponavljati. U akutnim stanjima lečenje se sprovodi svaki dan, u trajanju 7-10 dana. Kod hroničnih bolesti 2-3 puta nedeljno, 10-20 tretmana.

U akupunkturnom tretmanu se koriste jednokratne sterilne metalne iglice, veoma tanke i savitljive, u različitim dimenzijama, koje se moraju otpakovati pred samim pacijentom čime se ukazuje na ozbiljnost u samom postupku i stiče poverenje.

Akupunktura se može izvoditi i biostimulativnim laserom, što je veoma komforno za pacijente, traje kraće,svega 15 minuta.

Rizici u lečenju akupunkturom

Veoma su retki, skoro da i ne postoje ukoliko ste odabrali stručno lice, lekara koji je edukovan i koji je završio školu za takav vid lečenja.

Mogući neželjeni efekti

Bol, krvarenje koje je neznatno, modrice, povreda unutrašnjih organa – izuzetno retko i može nastati ako se igla plasira duboko u kožu, što se naravno iskusnom lekaru ne dešava.
Ako razmišljate o akupunkturi, proverite kod kog lekara idete i zapamtite da su licencirani lekari – akupunkturolozi obavezni da koriste sterilne igle za jednokratnu upotrebu, čime je onemogućena pojava infekcije!!!

Top