Hijaluronski fileri

U TAO ACU MED ordinaciji, dr specijalista Tatjana Zmijanac sa višegodišnjim iskustvom u anti-aging, primenjuje specijalne tehnike aplikovanja hijaluronskih filera vrhunskog kvaliteta u cilju što prirodnijeg podmlađivanja. Koristimo najkvalitetnije filere koji traju u zavisnosti od gustine i do 24 meseci i daju neverovatno podmlađen izgled licu.

Da li postoji eliksir večne mladosti?

Ni jedan estetski tretman niti preparat ne obećavaju večnu mladost. Zaustaviti starenje je nemoguće, ali ublažiti njegove posledice je moguće i to na sasvim prirodan način, nehirurškim metodama. Jedan od najpopularnijih estetskih tretmana za podmlađivanje, uklanjanje bora je svakako tretman hijaluronskim filerima. Primenom hijaluronskih filera licu se vraća volumen, popunjavaju bore, koriguju nepravilnosti i depresije, koža se dubinski revitalizuje, zadržava svežinu, gipkost, vlažnost i čvrstinu.

Hijaluronski fileri – Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca, glikozaminoglikan, složeni šećer i osnovni sastojak vezivnog tkiva našeg tela. Hijaluronska kiselina vezuje za sebe vodu i zadržava je u međućelijskim prostorima, što koži daje potporu kolagenim vlaknima, čvrstinu, volumen i glatkoću.

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u hijaluronskim filerima je u obliku gela i neživotinjskog porekla i po sastavu veoma slična našoj hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u našem organizmu, zato je strah od alergijske reakcije sveden na minimum gotovo ne postoji. Hijaluron je počeo da se koristi u estetskoj medicini pre više od trinaest godina i jedan je od najizvođenijih i najpopularnijih tretmana u svetu. Predstavlja u suštini veoma dobar tretman za unutrašnju hidrataciju kože, jer posle svakog hijaluronskog filera koža izgleda sveže i mlađe.

Postoje hijaluronski fileri različitih gustina, od onih laganih ne ukrštenih do gustih ukrštenih . Laganim hijaluronskim filerima se vrši popunjavanje plitkih bora naročito predeo oko očiju, usana,linija na dekolteu i vratu, dok se gušći fileri koriste za popunjavanje dubokih bora, depresija na koži, vraćanje izgubljenog volumena, za popunjavanje i konturiranje lica, usana, jagodica, brade, nazolabijalnih bora (bora koje idu od baze nosa do spoljašnjih uglova usana).

Sama procedura sa hijaluronskim filerima je veoma bezbedna i brza, ne zahteva posebne pripreme i oporavak. Pacijenti se mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Naravno, veoma je važna stručnost lekara koji izvodi proceduru, jer samo dobro edukovani lekari sa iskustvom u radu, koji vode računa o zdravlju i bezbednosti pacijenata, uz dobro poznavanje anatomije lica, mišića, ligamenata, kosti, krvnih sudova mogu izvesti ovaj tretman bezbedno i bez neželjenih efekata, koji itekako mogu biti ozbiljni ako tretman izvode nestručna lica!!!

Sama procedura traje oko pola sata sa anestezijom( obično koristimo lokalnu anesteziju u vidu kreme),efekti su vidljivi odmah i traju u zavisnosti od upotrebljenog filera (gustine) od 9-24 meseci. Takođe je bitno istaći da za dužinu trajanja filera treba uzeti u obzir opšte stanje organizma, metabolizma, stanje kože, stil života, fizičku aktivnost…

Propratni neželjeni efekti su pojava blažeg otoka, crvenilo, modrice,koji su prolaznog karaktera, naročito modrice koje prolaze u zavisnosti od osetljivosti kože od 5-15 dana. U međuvremenu se mogu prekriti korektorom, puderom.

Važno je da nakon tretmana pacijenti ne odlaze u saunu, sunčanje, treninge i ne konzumiraju alkohol.

Kontraindikacije za primenu Hijaluronskih filera su pacijenti koji imaju autoimune bolesti, hipersenzitivnost na hijaluron (retko skoro da i ne postoji), trudnice, dojilje.

VAŽNO ! Sedam do dest dana pre aplikacije Hijaluronskih filera je zabranjeno uzimati velike doze antikoagulantnih lekova, aspirina, nesteroidnih antireumatika( brufen i sl) vit C.

  • U TAO ACU MED ordinaciji se koriste Dermalni fileri renomiranih i vodećih proizvođača u svetu
  • Koristimo filere sa najvišim stepenom sigurnosti registrovane kao medicinska sredstva
  • Rezultati naših intervencija su potpuno prirodni i uravnoteženi


Top