Mezoterapija

Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1950. godine. Francuski doktor M. Pistor je prvi uveo mezoterapiju kao način lečenja. Mezoterapija je savremena neinvazivna medicinska metoda, kojom se rešava veliki broj estetskih i zdravstvenih problema. Reč mezoterapija potiče od grčkih reči mesos što znači srednji i therapy što znači medicinski tretman. U fizikalnoj medicini, reumatologiji, sportskoj medicini, mezoterapija se koristi za tretiranje bolnih stanja, gde se pokazala kao veoma efikasna i dugotrajna.

U estetskoj medicini mezoterapija predstavlja idealan tretman za osveženje i podmlađivanje kože. Radi se o najuspešnijoj nehirurškoj metodi estetske medicine u svetu.

Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje malih doza koktela koji su sastavljeni od prirodnih supstanci, hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, antioksidanasa, homeopatskih supstanci i lipolitika, putem mikro iglica u srednji sloj koze mesoderm, zato što se u ovom delu nalaze kapilari koji dopremaju hranljive materije i kiseonik, a odnose raspadne produkte metabolizma, tu se nalaze i kolagena i elastična vlakna. Cilj mezoterapije je stimulacija ćelijske aktivnosti, poboljšanje mikrocirkulacije, podizanje tonusa, ishrane, popunjavanje sitnih bora i prevencija budućih bora.

MEZOTERAPIJA LICA

Proces starenja se znatno usporava, a glavno dejstvo mezoterapije na kožu lica je povećanje aktivnosti fibroblasta a samim tim i povećanje produkcije kolagena i elastina, što koži daje blistav i zdrav izgled.

Efekti su vidljivi odmah nakon tretmana:

  • koža je sveža
  • hidrirana
  • blistava i sjajna

Da biste dobili prave efekte podmlađivanja potrebno je uraditi seriju tretmana u zavisnosti od mezo-koktela.
Uglavnom se radi 3-4 tretmana na 10-15 dana, a nakon toga tretmani se rade jednom mesečno ili jednom u dva meseca.
Kombinujući mezoterapiju sa drugim anti-aging procedurama efekat podmlađivanja je fascinantan.

MEZOTERAPIJA TELA

Mezoterapija veoma uspešno rešava problem celulita, strija,opuštene kože… Celulit je danas veliki problem mnogih žena. Za njegov razvoj su odgovorni mnogi faktori, između ostalog genetika, nezdrava ishrana, estrogen, nedovoljno unošenje vode, nedovoljna fizička aktivnost, pušenje, alkohol… Mezoterapijom ubrzavamo cirkulaciju, metabolizam ćelija, oštećujemo zid ćelijske membrane masne ćelije i jačamo limfnu drenažu.
U tretmanima protiv celulita koriste se mezoterapijski kokteli koji stimulišu mikrocirkulaciju, dovode do detoksikacije, smanjenja celulita, koža postaje glatka, zategnuta, vizuelni efekat ”pomorandžine kore” se gubi. U zavisnosti od stepena celulita potrebno je 5-12 tretmana. Tretmani se rade jednom nedeljno i uz savet i korekciju ishrane rezultati su odlični!

MEZOTERAPIJA KOSE

Predstavlja terapijsku metodu ubrizgavanja mezoterapijskih koktela koji će vratiti vitalnost i zdravlje kosi. Tretmani se izvode vrhunskim mezoterapijskim koktelima koji sadrže lekovite supstance, vitamine, cink, antioksidanse… koji jačaju koren dlake, stimulišu obnavljanje dlake, poboljšavaju cirkulaciju, hidriraju vlasište, regulišu seboreju, usporavaju i zaustavljaju opadanje.

Mezoterapija kose se radi jednom nedeljno i potrebno je 10 tretmana. Kasnije je moguće raditi jednom mesečno tretmane održavanja, a efekti su brzi i veoma dobri

Kontraindkacije za primenu mezoterapije su: trudnoća, hipersenzitivnost na sastojke koktela, auto imune bolesti.

Top