Laserska Epilacija

LASERSKO UKLANJANJE DLAKA

Laserska epilacija je medicinski tretman pomoću kojeg se možete osloboditi neželjenih dlačica na licu i telu. Zahvaljujući novim savremenim generacijama lasera, diodnim laserima taj problem se danas veoma uspešno rešava.

U TAO ACU MED ordinaciji radimo medicinskim laserom najnovije generacije LUMENIS LightSheer DESIRE, koji ujedno predstavlja zlatni standard kada je u pitanju ovaj tretman.

ZAŠTO DIODNI LASER?

Diodni laseri spadaju u najefikasnije izvore svetlosti i emituju pulsirajuće svetlo od 810 nm. Pokazali su se kao veoma korisni u tretiranju Fitzpatric I i IV fenotipova kože i dugogodišnja klinička praksa je pokazala a su bezbedni efikasni i daju dugoročne rezultate.

OPIS TRETMANA

U toku tretmana energija lasera prodire u kožu nekoliko milimetara i dospeva do korena dlake. U trenutku kada dospe do pigmenta melanina u dlaci svetlost se apsorbuje tj pretvara u toplotu i oštećuje koren dlake. Sa oštećenjem korena usporava se rast dlake.Dlake koje se pojavljuju posle epilacije su sve svetlije i tanje. Laser se koristi isključivo za dlake sa pigmentom. Dlake koje nemaju pigmenta se mogu ukloniti elektrolizom.

Potrebno je uraditi od 3-5 tretmana, u zavisnosti od boje dlake, boje kože, endokrinoloških problema. Kako bi postigli što bolji rezultat potrebno je napraviti plan tretmana sa doktorom u zavisnosti od tipa kože i kose. Najbolji rezultati i tretmana su kod osoba sa svetlom kožom i tamnim dlakama. Važno je podvrgnuti se tretmanima nekoliko puta u intervalima od 4-8 nedelja, zato što dlake rastu u odredjenim fazama, a melanin koji sadrži osnovu dlake, povezan je sa korenom samo u fazi rasta, što znači da se različite vrste dlaka u toj fazi rasta, nađu u različito vreme.

Laserska epilacija

PRIPREMA

  • Pre svakog tretmana potrebno je da se dlačice obriju.
  • Izlaganje suncu ili upotreba krema za samopotamnjivanje nije dozvoljena.
  • Dlačice se moraju brijati najmanje 4 nedelje pre tretmana, jer čupanje pincetom, depilacija voskom ili šećernom pastom može dovesti do oštećenja folikula dlake i bitno uticati na lasersku epilaciju.
  • Osobe koje uzimaju antibiotike zbog zapaljenskih promena na koži (akne..) ne smeju se podvrgnuti tretmanu laserom dok ne prođe 4-6 nedelja od terapije.
  • Koža pre tretmana mora biti čista bez šminke i dezodoransa.

Znači kada se budete odlučili na epilaciju laserom, morate se pridržavati ovih uputstava.

DA LI JE TRETMAN BOLAN?

Tretman laserskom epilacijom je praktično bezbolan za mnoge pacijente i zahvaljujući sistemu za hlađenje koji je ugrađen u laser tretmani su praktično bezbolni. Možete osetiti blago peckanje ili štipanje za vreme tretmana, međutim vćina pacijenata dobro podnosi tretman. Za one jako osetljive može se naneti anestetik krema, naročito na najosetljivijim delovima a to su prepone i pazuh.

KOLIKO TRAJE TRETMAN?

Zavisi od područja koje se tretira. Tretman malih regija, kao što su brada, nausnice, pazuh… može trajati samo nekoliko minuta, dok tretman većih regija noge, leđa, može trajati i više od sat vremena.

DA LI JE POTREBAN OPORAVAK?

Posle ovog tretmana nije potreban oporavak. Možete primetiti blago crvenilo i otok, koji može trajati nekoliko sati do jednog dana. Možete na tretiranu regiju staviti hladne obloge.

Veoma je važno istaći da se za svakog pacijenta idividualno određuju idealni parametri, na besplatnom pregledu kod doktorke.

Kod malog broja pacijenata, laserska epilacija ne garantuje trajno uklanjanje dlaka, jer određene dlake mogu biti otporne na lasersku svetlost i mogu se ponovo pojaviti, ali mnogo tanje i svetlije.

LUMENIS LightSheer DESIRE

Cenovnik laserske epilacije
Žene Muškarci
Regija tela Cena u EUR Regija tela Cena u EUR
Cele noge 250 Ledja 100-200
Potkolenice 150 Grudi 100-200
Natkolenice 150 Stomak 90-180
Prepone 80-120 Ramena 70-110
Cele ruke 120 Jagodice 40-50
Pola ruku 80 Brada 60-80
Pazuh 50 Vrat 70-120
Podlaktice 80
Nausnice 20-30
Brada 30-50
Zulufi 40-60
Areole 20-40
Top