Masaže

Masaža je jednostavna i prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga. Osnova svake masaže jeste dodir – pokret. Ona je najstariji i najjednostavniji način lečenja, stimuliše i smiruje, i zato ona šoveku uliva živost, čini ga spremnim za velike napore, na primer maratonsku trku, ili, suprotno tome, opušta ga i uspavljuje. Masaža nas oslobađa napetosti, glavobolje, opušta tvrde i bolne mišiće, leči od nesanice.

Masaža se može definisati kao sistematski oblik dodira za koji je ustanovljeno da pruža utehu ili pomaže dobrom zdravlju. Ona može biti sredstvo koje će nam olakšati nemilosrdnu gomilu poslova i napetosti. Prevelikom broju ljudi ukočenost i bol postali su sastavni deo života na koji su navikli, pa često tek kada iskuse masažu shvate da su im mišići napeti i uvide koliko im je enrgije istrošila napetost. Masaža nam može biti put samospoznaju, otkrivanje sebe samih. Ona nam pomaže da budemo opušteni i u skladu sa samima sobom, da osećamo zadovoljstvo tela koje diše, miruje i slobodno se kreće.

Čini se da su toplina i mir najvažniji preduslovi za masažu. Opuštenost je bitna za sve oblike masaže, što je mirniji i udobniji prostor, to će i masaža biti delotvornija. Svakome je potreban beg od svakodnevice i opuštanje, zato se napetost, stres, glavobolja, grčevi mogu ublažiti masažom.

Dobra masaža deluje na svim nivoima. U telesnom pogledu njene dobre strane su što opušta i omekšava mišiće, pomaže venskom krvotoku, poboljšava tok limfe, rasteže vezivno tkivo zglobova. Na mentalnom nivou, masaža Vas ne oslobađa samo od stresa nego pomaže da postanete svesniji svog tela kao celine, onih delova sa kojima ste u dodiru i onih koje osećate kao da su ’odsečeni’.

Dobra masaža stvara osećaj ugodnosti, poverenja i radosti, zato nas posetite i uverite se.

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Bez obzira na to o kojoj je vrsti masaže reč, njen rezultat je telesno i duhovno rasterećenje i relaksacija.

Masaža može biti terapeutska, sportska, relaksirajuća, anticelulit, itd. Ima direktno mehaničko dejstvo na tkiva čovečjeg organizma

Kontraindikacije:

  • povišena temperatura tela
  • zapaljenje vena i limfnih puteva
  • malignitet i sve vrste tumora
  • zapaljenski procesi u organizmu
  • srčani bolesnici
  • gnojni procesi i promene na koži
  • dijabetičari

ESTETSKA MASAŽA LICA

Koža lica je tanka, lako se bora i takođe je bogata znojnim i lojnim žlezdama. Mišići lica raspoređeni su oko prirodnih otvora na glavi: očiju, usta, nosa i ušiju. Njihova kontrakcija uslovljava pomeranje kože, te na taj način učestvuje u mimici. Zbog toga što su mišići lica različito razvijeni u zavisnosti od svoje funkcije, malog su obima i tanki su, oni se ne mogu masirati izolovano i treba ih masirati nežno i oprezno.

Estetska masaža lica je univerzalna tehnika koja vam omogućava da rešite značajan deo kozmetičkih problema sa licem. Pomoću ovih veština možete smanjiti manifestaciju spoljnih znakova starenja kože lica i usporiti njihovo pojavljivanje. Koža lica je veoma dobro inervisana, pa predstavlja bogatu refleksnu zonu. Pravac masažnih pokreta zavisi od pravca venskog i limfnog toka, kao i od rasporeda limfnih čvorova i zbog toga je neophodno da fizioterapeutski tehničar poseduje o tome temeljno znanje. Naš fizioterapeut Milica Kaćanski završila je edukaciju iz estetske masaže lica, Antiage masažu lica i Miofacialni lifting (25+, 40+) vrhunskog doktora Ivana Badina, koji je lekar dermatovenerolog i specijalista rehabilitacije najviše kategorije i autor tehnika estetske medicine i masaže.

Sada imate mogućnost da u našoj ordinaciji probate nešto novo, i uverite se sami koliko je masaža lica korisna za naše fizičko kao i mentalno zdravlje.

Top